Biz Kimiz ?

Eylül 2012 tarihinde Ankara’da eğitime başlayan Fayda Koleji, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın erkek çocuklarına lise eğitimi vermek için açılmıştır. Yaşam boyu öğrenme ve girişimcilikte gençlerimizin önünü açarak onların sorumluluk bilincine sahip olmaları için gayret eden bir eğitim kurumuyuz. Gayemiz, milli ve manevi değerleri önemseyen bununla beraber evrensel ve insani değerleri ön planda tutan faydalı nesiller yetiştirmektir.

Misyonumuz

Bilimsel düşünen, özgüven ve özsaygısı yüksek, insan haklarına saygılı, toplumsal ve evrensel sorunların farkında olan, bu sorunlara çözüm üreten, entelektüel yönü gelişmiş ahlaklı bireyler yetiştirmek ve kurumun varoluş amacına değer katan çalışanlarla kurumsal aidiyet kültürünü geliştirmektir.

Vizyonumuz

Okulun her noktasının öğrenme alanı olarak kullanıldığı okul ortamındaki edinimleri yaşantılarıyla ilişkilendiren ve iç disiplini yüksek öğrenciler yetiştirmek, öğrencilerle birebir yapılan çalışmalarla ahlaki değerlerde kazanım sağlamak temel ilkemizdir.

Hedeflerimiz

• Öğrencilerimizi bilgiye ulaşabilen ve bilgiyi aklının süzgecinden geçirerek özümseyen bireyler olarak yetiştirmek.

• Öğrencilerimizin birey olarak sorumluluk almalarına ve problem çözme becerisi kazanmalarına katkıda bulunmak.

• Öğrencilerimizi kendilerine ve diğer bireylere saygı duyan, sosyal hizmet duygusu gelişmiş, maneviyatı güçlü, zamanını iyi kullanan, duygularını rahatça aktarabilen, bedensel ve ruhsal yönden sağlıklı olmanın önemini kavramış bireyler olarak yetiştirmek.

• Üçüncü bir dili etkin bir biçimde kullanarak global gelişimleri izleyebilmeleri ve uluslararası düzeyde başarılı olabilmeleri için gerekli altyapıyı öğrencilerimizin hizmetine sunmak.

• Öğrencilerimizin eğitim ve iş yaşamında teknolojiyle iç içe olmanın artılarından yararlanabilmelerine olanak sağlamak.

• Öğrencilerimizi, ulusal ve uluslararası sorunlar üzerinde düşünmeye, sorunları irdelemeye ve sorunlara çözüm üretebilmeye yönlendirmek.

• Öğrencilerimizin akademik yaşamlarında ilgi, yetenek ve gereksinimlerine uygun seçimler yapmalarına yardımcı olmak.

• Her alanda yetkin ve kendine güvenen, çok boyutlu düşünme yeteneğiyle donanmış, toplumsal sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirmek.

• Eğitim ve öğretime yaklaşımımızı “öğrenci merkezli” bir anlayışla her bireyin farklı olduğunu kabul ederek belirlemek.